Golfklubb

Förena nytta med nöje

Förena nytta med nöje

Alla vet ju egentligen att vi mår bra av motion och att det är viktigt att röra på sig. Ändå är vi många som har en stillasittande livsstil och inte blir särskilt stimulerade av att komma ut och aktivera oss. Det känns helt enkelt inte tillräckligt meningsfullt att gå en promenad bara för promenadernas skull. Det behövs ett syfte! Att spela golf är då ett utmärkt exempel på hur man kan förena nytta med nöje. Då åsyftas inte bangolf, eller så kallad minigolf, utan riktig golf på stora golfbanor som ofta tillhör en särskild golfklubb.  

 

Golfklubb – en hälsoklubb? 

Att gå med i golfklubb och börja spela golf kan göra underverk för din hälsa. Dels så är det himla kul att jobba mot att få ned bollen i det lilla hålet och man vill hela tiden klara det på färre och färre slag och bli bättre. Dels så inkluderar golfen mycket frisk luft och en hel del promenader mellan hålen och slagen. Golfklubbarna är med andra ord riktiga hälsoklubbar! Eftersom det är en lågintensiv sport passar den även för äldre människor som inte längre är lika explosiva som på den gamla goda tiden. Det är kul, rofyllt och ger massor med vardagsmotion. 

 

 

Medlemskapet ger fördelar 

Nu när golfen som aktivitet sålts in hos dig så fattas det bara att du blir medlem i din lokala golfklubb. Kanske en Golfklubb i Jönköping? Att gå med i golfklubben kan ge dig många fördelar. Ibland krävs medlemskapet för att ens få använda golfbanan, men framför allt brukar man kunna få ta del av särskilda erbjudanden och privilegier som inte når icke-medlemmarna. Dessutom ger det en möjlighet att få umgås med andra människor som också upptäckt golfens magi. Du inte bara aktiverar dig utan odlar potentiellt gränslösa vänskaper med andra medlemmar som har samma intresse som dig.