ridskola

I full galopp

I full galopp

Många människor, stora som små, trivs med att umgås med hästar. De gillar känslan av frihet när de sitter på hästens rygg och de tillsammans tar sig fram i skog och mark. De gillar också den värme hästarna skänker, vilket kan göra att man känner sig mindre ensam. Att ta hand om hästen och vara nära den kan också vara ett fint komplement, och för den ensamma ett substitut, till mänsklig kontakt. Hästen dömer ingen, den bara är, och det kan hjälpa människors hjärtan att öppna sig och må bra. Vill man lära sig rida på en hästrygg så finns det möjlighet till det

 

Många hästligheter

Att ägna sig åt ridning kan vara ett avkopplande komplement till en jäktande vardag. Närheten till djur och natur har en lugnande effekt på människor, och kanske får det extra stor betydelse om man bor mitt i den stimmiga och asfalterade storstaden. Om man letar efter en ridskola i stockholm så finns till exempel Swartlings ridskola. De erbjuder kurser, tävlingar i dressyr samt ridläger. I gruppridningar undervisas man i ridning och man betalar en termin i taget. Ridvägarna går genom Djurgården och Ladugårdsgärde. De har även en ryttarförening som man kan bli medlem i, som junior, senior eller familj.

 

 

Inte några fordon

Något som naturligtvis ska ses som en självklarhet är att hästarna inte är några fordon, utan varelser av kött och blod. Därför är det så klart av yttersta vikt att man som ryttare visar hästarna stor hänsyn och har respekt för dem som levande varelser. Att man ger dem omsorg i stallet och att man är lyhörd för deras behov såväl under ridningen som före och efter. Att umgås med hästar kräver att man är ansvarsfull och kärleksfull i mötet med dem. I gengäld så kommer mötena med dessa djur att kännas både roliga och meningsfulla.