ridskola

Ta din första lektion på ridskola i Stockholm

Ta din första lektion på ridskola i Stockholm

Äntligen är det dags för första ridlektionen, det är så svårt att beskriva känslan. Nervös, förväntansfull, glad men samtidigt livrädd. Dessa vackra djur som skådats från avstånd hela tiden. Äntligen ska man få vara nära dem, dessutom får sitta på dem. 

När man står därnere på marken ser det inte alls svårt ut. Men från ryggen blir det nog en helt annan känsla. På ridskolan sätter de oss ryttare i fokus, men man ser att de älskar sina hästar. Alla ser fina och välmående ut. Det var helt rätt val att börja rida på ridskola i Stockholm

 

Massor att lära 

Är det ens möjligt att tröttna på hästar och ridning? Det finns så mycket att lära. Bara att lära sig traven var riktigt roligt och utmanande. Man kunde tänka sig att galopp skulle vara värre, men det är faktiskt en väldigt bekväm gångart. Hästarna på ridskolan är väldigt snälla och väluppfostrade. 

Inte bara från ryggen finns det massor att lära, utan även från marken. Alla behöver tydligen egna sadlar, för att de ska sitta bra. Det finns olika sådana… bett? För de gillar att ha olika i munnen. Man får även lära sig hur man beter sig omkring dem. Vad man ska tänka på, vad som är bra och dåligt, osv. 

 

Längtan efter stallet

Det kändes lagom att börja träningen en gång i veckan. Efter varenda gång man varit där bara längtar man till nästa vecka. Den känslan hästar och ridning ger är helt fantastisk. Önskar man kunde ha den hela tiden. Som tur är får man åka och besöka dem även de dagarna man inte rider.

Det var rätt val att börja på ridskola, tack vare det har man fått en lugn och trygg grund med hästar. Man vet hur man ska bete sig runt omkring dem, samt har lärt sig de viktigaste grunderna.