Golfklubb

Golfklubb för alla golfintresserade

Golfklubb för alla golfintresserade

editorial

Att röra på sig är något som är viktigt för alla människor. Det är bra att göra saker i sin takt och efter sin förmåga. Något mer som är bra för kropp och själ är att man mår bra av frisk luft utomhus. Man mår helt enkelt mycket bättre med rörelse utomhus. Vill man toppa det så är socialt umgänge i grupp och lite tankeverksamhet absolut det bästa.

Hur ska man få ihop alla dessa punkter i dagens livspussel, kanske någon funderar över. Då är det smidigt att hitta en aktivitet som uppfyller samtliga punkter, för det finns faktiskt en sådan. En del kanske har tänkt att golf inte är en aktivitet som fungerar, men faktum är att den fungerar för alla.

 

Golfklubb

 

Golfklubben välkomnar både gammal och ung

Golf går att spela oavsett både ålder och hur duktig man är. I golfen finns ett så kallat handikappsystem som man baserar poängräkningen på. Det gör att man kan ställa upp som glad amatör mot de som är betydligt bättre och ändå ha en chans till vinsten.

För att börja spela golf kontaktar man en golfklubb i närheten av där man bor om man är nyfiken att prova. Ska man spela golf så behöver man ta det gröna kortet innan man får spela. Grönt kort är en kortare utbildning för att man ska ha koll på reglerna inom golf.

Har man väl fått sitt gröna kort är det bara att sätta igång och spela. Finns det inga bekanta i närheten som är bitna av sporten så brukar klubbarna ha olika sektioner man kan gå med i. Där hittar man andra lika golfbitna personer som uppskattar en runda.

Golf ger motion för både kropp och knopp. Att gå mellan de olika hålen, beräkna slagkraft och få njuta av väder och vind är underbart.